TV via MKB Net och Sappa

Alla som är anslutna via MKB Net får även tillgång till TV via en gruppanslutning hos Sappa!

Vi, tillsammans med Sappa, levererar ett brett basutbud av kanaler, såklart alltid i HD. Ni kan även se alla kanalerna online var ni än är i EU via Sappas playtjänst Sappa play. Mer info om Sappa play och kanalerna finner ni på Sappas hemsida här.

TV leveransen sker på två olika sätt beroende på vad fastigheten har installerat.

Kabel TV

Kabel TV är det vanligaste sättet att ta emot TV i våra fastigheterr. TV levereras via en antennkabel via ett antennuttag i väggen. Signalen levereras till antennuttaget antingen via en central i huset eller via en tjänstefördelare i lägenheten dit både TV och kopplingen mot fibernätet kommer in i lägenheten. Om ni har en TV med en inbyggd digitalbox behövs ingen extra utrustning mer än en antennkabel mellan teven och uttaget.

Mer info hur kanalsökningen går till samt beställning av extra kanaler görs via Sappas hemsida här.

IP-TV

IP-TV används i de fall då ingen kabel tv signal finns att tillgå, till exempel om huset är byggt utan ett kabel TV nät och enbart har internetuttag. I dessa fall kan ni som boende i en av våra inkopplade fastigheter beställa en TV box för IP-TV från Sappa.

Allt ni behöver göra är att gå in på Sappas hemsida och beställa en box genom att ange er adress och välja lägenhet. Ni blir då erbjudna att beställa en kostnadsfri box som ni kan använda tills dess att ni flyttar till en annan lägenhet. Boxen lämnas då tillbaka till Sappa, kontakta Sappa ifall ni skall flytta och önskar lämna tillbaka boxen.

IP-TV boxen kopplas via en nätverkskabel till det internetuttag* eller tjänstefördelare ni har i lägenheten. Observera att tv boxen inte kan kopplas in i en router utan måste kopplas direkt till uttaget eller tjänstefördelaren.

*Har ni bara ett internetuttag kan en switch användas för att fortfarande kunna koppla in en router eller dator samtidigt som man kopplar in TV boxen.